Macaroni Kip-prei met vleugje kerrie

Macaroni eens anders dan anders. Soms eten we ham kaas macaroni, soms met gehaktballetjes en tomatensaus. Nu een nieuw recept. Met Kip, prei champignons en een vleugje kerrie.
Deze variant viel hier ook erg in de smaak.

Ingrediënten

 

500 gram kipfilets (in reepjes)
1 eetlepels olijfolie en 1 lepel vloeibare margarine
2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 eetlepel kerriepoeder
300 gram prei (in ringen, schoongemaakt)
Elleboogjes macaroni
250 gram kastanje champignons (in plakjes, schoongeveegd)
150 gram kruiden roomkaas
0.5 kippenbouillontablet
Zout/vers gemalen peper



Bereidingswijze

 

Breng ruim water met wat zout aan de kook in een ruime kookpan.
Strooi de macaroni in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een koekenpan of braadpan op middelmatig vuur, voeg 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare margarine toe.
Voeg de kip reepjes toe. Bestrooi met zout, versgemalen peper en een eetlepel kerriepoeder.
Schep als de kip mooi bruin en gaar is de knoflook,champignons en de prei in de pan en roerbak 5 minuten. Tot de groenten zacht zijn.

Voeg 1/5 kopje kookwater van de pasta toe. En voeg ook het verkruimelde halve bouillontablet toe. Laat dit even paar minuutjes sudderen. Voeg dan de roomkaas toe. Laat de kaas al roerend smelten. Laat even een paar minuten goed doorwarmen. Voeg dan een flinke hand geraspte kaas toe.

Laat de macaroni in het vergiet uitlekken en schep deze door de kip-groentesaus.

Strooi nog wat kaas over je bord heerlijke macaroni.