Spaghetti Carbonara.

Heerlijk gegeten vandaag. Mijn Spaghetti Carbonara zoals ik die maak. Het blijft toch één van mijn favoriete gerechten.

Ingredienten

 

1 pak Spaghetti all uvo ( Geen gewone spaghetti nemen maar de all uvo spaghetti ,maakt echt de smaak!! )
Zout, vers gemalen peper.
Boter en olijfolie ( Halve lepel elk )
Twee tenen knoflook fijn gesneden
250-300 gram spekreepjes
150 gram pancetta of parma ham of prosciutto rauwe ham. ( Op de vleeswaren afdeling ) ( Plakjes In stukjes snijden )
5 eetlepels droge witte wijn.
4 eieren plus één eidooier
Drie eetlepels slagroom
Parmezaanse kaas.
Rucola sla

Bereidingswijze

 

Verhit de boter en olie, van allebei ongeveer een halve lepel , in een pan met dikke bodem. ( ik gebruik altijd zo een grote rode ouderwetse braadpan )

Bak hierin eerst de spekblokjes goudgeel, beetje krokant, maar niet doorbakken!!

Voeg dan de in stukjes gesneden Italiaanse rauwe ham en knoflook toe.

En bak tot de ham ook wat knapperig is, maar uitkijken dat je het niet door bakt. Maar wel dat het echt gebakken is de ham. Anders wordt het slap.

Schenk dan de wijn erbij, en laat even een paar minuutjes zachtjes inkoken, tot het meeste vocht van de wijn verdampt is.

Klop de vier eieren plus de eidooier met de slagroom, en voeg daar flink wat Parmezaanse kaas aan toe, en klop het met een vork goed door elkaar. Maak op smaak met snufje versgemalen zout en ruim peper. ( Kijk uit met zout, want het spek is al zout)

Roer de intussen gekookte, en uitgelekte spaghetti, door het spek mengsel in de pan. Vuur laag!!!!!

Warm het goed door, en roer dan het ei/kaas mengsel erdoor heen. Blijf roeren totdat het goed door de pasta is verdeeld, en het geheel warm is. Houd je vuur laag!! Anders gaat het koken en krijg je omelet.

Serveer op het bord, wat rucola erover.
Bon apetit.