Linda's mac and cheese

 

Ingrediënten

 

300 gram ham blokjes

1 grote ui gesnipperd

Geraspte belegen pittige kaas 225 gram

Macaroni ( 300-350 gram )

2 tomaten

Peper/zout/nootmuskaat/Italiaanse kruiden

Olijfolie/vloeibare margarine

Bechamelsaus ( Van grand italia 1 zakje, of maak de saus zelf. Recept hier op de site onder de rubriek basis gerechten )

 

Bereidingswijze

 

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen. In water met wat zout. Giet deze af en laat even uitlekken. Maak een bechamelsaus. Gebruik je Grand Italia, dan 1 zakje met 500 ml melk )

Doe een scheutje olijfolie/vloeibare margarine in een pan. Bak hierin de ham blokjes licht aan. Voeg de gesnipperde ui toe. Laat even licht meebakken. Voeg hieraan de nog warme macaroni toe, en roer goed door. Daarna de geraspte kaas. Laat wat over, om over de schotel te strooien. Meng dit alles tot een smeuïg geheel. Dan wat van de bechamel saus erdoor heen roeren, alles hoeft niet, doe het een beetje op gevoel. Maak op smaak met peper en nootmuskaat. Doe de mac and chees in een ovenschaal. En bedek deze met een laag tomaten schijfjes. Strooi hier wat Italiaanse kruiden over, en daarna nog een laag geraspte kaas. Ongeveer 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.