Linda's lasagne 4 personen

 

Ik maak lasagne op verschillende manieren, en probeer ook steeds nieuwe varianten uit. De lasagne bolognese, maak regelmatig een bacon lasagne die ook zo lekker is, of de lasagne van Jamie Oliver, die toch wel mijn favoriet blijft. Volgende week ga ik een witte lasagne proberen, en wat dacht je van een lasagne met witlof en zalm.

 

Deze lasagne is ontstaan doordat ik nog verschillende ingrediënten in huis had, en mij bedacht, nog een paar ingrediënten halen in de supermarkt, en ik heb een lasagne. En wat blijkt....dit is echt een over heerlijke variant!! De fles tomaten saus "knoflook" van grand Italia blijkt een super basissaus voor lasagne.

 

Benodigdheden

 

500 gram half om gehakt

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 rode en 1 gele paprika

1 bakje champignons

zout/peper/nootmuskaat/Italiaanse kruiden/paprikapoeder

Geraspte oude kaas

Parmezaanse kaas geraspt

1 fles Grand Italië tomaten saus knoflook

1 bol mozzarella

Verse lasagne bladen uit de koeling

1 lepel bruine suiker

Bechamelsaus

 

Bereidingswijze

 

Bak het gehakt rul in wat vloeibare margarine en olijfolie. Voeg de gesnipperde ui en fijn gesneden knoflook toe, en bak even mee. Voeg ook zout, peper, Italiaanse kruiden en wat paprikapoeder toe.Voeg dan de in stukjes gesneden paprika en in schijfjes gesneden champignons toe, en bak weer even lekker mee. Als dit alles lekker gebakken is, voeg je de fles tomaten saus toe. Ook het schepje bruine suiker ( dit mag je ook weglaten, maar ik vind dat de tomatensaus een lekkere boost geven ) Laat de saus even pruttelen. Proef, en maak zo nodig verder op smaak.

Maak ondertussen een bechamelsaus. Recept van een bechamelsaus kan je ook vinden hier op de site, onder, bijgerechten. Maar de bechamelsaus van Grand Italia, die je maakt met melk, is ook super lekker, en gebruik ik ook regelmatig.

 

Ga dan laagjes maken, begin met een laag van de gehakt saus, dan bechamelsaus, lasagne bladen, geraspte oude kaas, en Parmezaanse kaas. Eindig met een laag bechamelsaus, daarover geraspte oude kaas en als laatste mozzarella. Het bolletjes mozzarella snijd je in plakken, en verdeel je over de schotel.

 

Bak in een oven van 180 graden 30 a 40 minuten gaar en mooie bruin.

Wij vinden het lekker er een salade, of een stokbrood met kruidenboter erbij te serveren.