Lasagne van Jamie Oliver

De lasagne van Jamie Oliver op het menu. Ik kom vaak op kook sites tegen dat deze lasagne echt heel lekker is. Dus ik wilde het recept proberen! Nou, zonder overdrijven, echt overheerlijk!!! Dit is zonder twijfel, het lekkerste lasagne recept, wat ik ooit gemaakt heb. De lasagne van Jamie Oliver. Wordt hier favoriet, met stip!! Zo lekker van smaak. Je denkt, als je de ingrediënten ziet, wat een werk, maar ook dat valt mee.

 

 

 

Benodigdheden

 

• 100 gram plakken pancetta, in stukjes gesneden ( Vleeswaren afdeling )
• 1 volle theelepel gemalen kaneel
• 2 uien, fijn gesnipperd
• 2 middel winter wortelen, fijn gesneden of 1 grote
• kleine bos basilicum, blaadjes afgehaald, steeltjes bewaren ( ik had een bakje uit de koeling bij ah, verse, 15 gram. )
• 3 tenen knoflook, dun gesneden
• olijfolie
• 500 g rundergehakt
• 2 blikken tomaten à 400 g ( heinz is mijn favoriet, maar kan natuurlijk van elk merk )
• groot glas rode wijn
• 12 verse of gedroogde lasagnevellen
• parmezaan, geraspt
• ongeveer acht cherrytomaten, gehalveerd
• 1 bol mozzarella
Zout/peper

Bechamelsaus
• 750 ml melk
• 75 g ongezouten boter
• 75 g bloem
• 1 hele muskaatnoot of nootmuskaat uit busje.

Je mag ook bechamel saus gebruiken die je aanmaakt met melk, is ook heerlijk!! Ik gebruik die regelmatig. Van bijv grand Italia.

Bereidingswijze

1 Verwarm voor de bechamelsaus de melk in een kleine pan op matig vuur. De melk mag niet koken.

2 Smelt intussen in een grotere pan de boter en klop de bloem erdoor. Klop dan langzaam de hete melk erdoor tot het mengsel glad is. Breng op smaak met zout en peper, blijf 5-10 minuten roeren op laag vuur, tot de saus dik is. Maak hem af met geraspte nootmuskaat. Of nootmuskaat uit een busje.

3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats een grote pan op matig vuur, scheutje olijfolie erin, en bak de in stukjes gesneden pancetta met de kaneel goudbruin. Voeg de ui en wortel toe. Hak de basilicumstelen en voeg ze toe met de knoflook en eventueel nog een scheut olie. Laat bakken tot de groenten zacht en goudbruin zijn.

4 Draai het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Bak het in 10 minuten bruin.Voeg naar smaak zout en peper toe.

5 Voeg de tomaten uit blik, de wijn en de helft van de basilicumblaadjes toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de saus 30 minuten sudderen, tot hij mooi smeuïg is. Proef de saus, en voeg als het nodig is wat zout/peper toe. Is de saus te wrang, of wat aan de zure kant door de tomaten, voeg dan een schepje suiker toe.

6 Wrijf een schaal licht in met olijf olie. Leg wat lasagne bladen op de bodem.Voeg een laag vleessaus, wat bechamelsaus en wat parmezaanse kaas toe. Maak zo meer lagen en eindig met een laag pasta en als laatst een laag gehaktsaus/bechamel. Bestrooi met de cherrytomaten, verdeel de overgebleven basilicumblaadjes erover, verkruimel de mozzarella eroverheen, en bestrooi met extra parmezaan. Bak de lasagne 30-35 minuten, tot hij goudbruin is.

Smakelijk.