Cannelloni gevuld met gehakt en ricotta in een tomaten groenten saus 4 pers

 

Een echt overheerlijke Cannelloni ovenschotel. Echt comfort food, waar je heel blij van wordt.

 

Ingrediënten

 

1 doos cannelloni pasta

500 gram gehakt

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 courgette

1 rode paprika

1 bakje champignons

Bechamel saus ( Zelf gemaakt, maar een pakje mag ook. Mijn bechamel saus vind je bij de rubriek bijgerechten )

1 bol mozzarella

Ricotta 100 gram

Tomaten saus zo een 600/700 gram. ( ik neem een fles pasta saus van Grand Italia, de smaak Erbe, precies genoeg en lekker op smaak )

Geraspte belegen kaas.

Schepje bruine suiker

Verse basilicum

1 ei/paneermeel

Zout/peper/paprikapoeder

 

Bereidingswijze

 

Maak een bechamelsaus en zet even opzij. Neem een hapjespan, en doe er wat olijfolie in. Fruit hierin de ui, knoflook. Dan de courgette en paprika erbij, in blokjes gesneden. Even lekker aanbakken. Dan de champignons erbij. Doe er ook wat peper en zout bij. Bak tot de groenten zacht zijn. Voeg dan de fles tomatensaus toe. En maak de saus lekker op smaak. Met zout/peper en wat bruine suiker. Laat de saus een paar minuten pruttelen. Snijd ook wat blaadjes basilicum fijn, en roer die door de saus.

Meng het gehakt met de ricotta, een ei, paneermeel, en maak het op smaak met zout/peper/paprikapoeder.

Vul de rolletjes met het gehakt mengsel. Ik doe dit met een spuitzak, maar het kan ook met een klein lepeltje. Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg daarin de rolletjes. Als alle rolletjes gevuld zijn, en in de schaal liggen, nu de bechamelsaus erover. Dan de rest van de tomatensaus. Strooit er nu geraspte kaas over. Snijd het bolletje mozzarella in plakjes, en leg er bovenop, samen met wat basilicum blaadjes. Zet de schotel in een voorverwarmde oven, 35 min op 180 graden, smakelijk.