Jacht schotel

Vandaag een nieuw gerecht gemaakt. En het is echt zoooooo lekker!! We hebben hier zo gesmuld. Een typisch herfst recept.
De combinatie van gehakt, rode kool en zachte appels en kaneel is echt een super combinatie.

ingrediënten


500 gr half om gehakt
250 gr champignons in plakjes
1 grote winterpeen of twee a drie wat kleinere
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 uien, gesnipperd
boter of vloeibare margarine
Aardappelpuree van verse aardappelen
Snufje kaneel ( ongeveer 1 theelepel )
Peper, zout, nootmuskaat
2 blaadjes laurier
2 jonagold appels
Rode kool

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en kook ze in ca 25 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter of vloeibare margarine in een koeken of hapjes pan en rul het gehakt. Halveer de winterpeen in de lengte, nog een keer in de lengte, hak in blokjes en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Roer dan de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Giet ondertussen de aardappelen af en maak er met wat melk, boter, zout,peper en nootmuskaat een puree van.

Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal, proef even of het lekker op smaak is. Voeg anders nog wat zout, peper, of kaneel toe. (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad.

Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg er ruim appels over, dakpans gewijs. Ik heb er wat te weinig appels over gelegd, mag echt meer als op de foto. Ze worden heerlijk zacht, en de zacht zoete smaak is overheerlijk bij de schotel. Zet 30 minuten in de voor verwarmende oven, van 200 graden. Serveer met rode kool.

Smullennnnnnnnnnnnnn