Recept Zoete witlof-honing ovenschotel

Wij zijn hier verzot op witlof! Als salade,met ham kaas uit de oven, de tagliatelle met witlof en spekjes die hier ook in de kookhoek te vinden is. En vandaag een nieuw gerecht met witlof.
Deze keer eerst lekker gebakken met honing, waar de witlof een heerlijke zoete smaak van krijgt, en dan in een oven schotel met gehakt en vers gemaakte aardappel puree.
Echt zo lekker, en een blijvertje!!

Ingrediënten

Aardappelpuree vers gemaakt, van aardappelen, melk, boter, zout/peper/nootmuskaat
800 gram witlof
1 eetlepel honing
350 gram gehakt half om
1 rode ui
crème-fraîche
geraspte belegen kaas
walnoten ( een handje )
Zout/peper/
kaneel
paprikapoeder

Bereidingswijze

Maak een verse aardappelpuree.
Haal de blaadjes van de witlof los, smelt boter in een pan, en bak de blaadjes lekker zacht en lichtbruin. Voeg meteen bij het in de pan doen, zout/peper en een lepel honing toe.Door de honing gaat de witlof mooi karameliseren, en wordt deze heerlijk zoet.

Leg de gebakken witlof onderin een ovenschaal.
Bak het gehakt rul. Voeg zout/peper/paprikapoeder en een snuf kaneel toe. Kaneel bij je gehakt, als je dat gebruikt in een ovenschotel is echt heerlijk.

Snipper de ui, en voeg toe aan het gehakt. Bak even lekker mee, en doe het gehakt op de witlof.
Doe daarop de aardappelpuree. Roer crème-fraîche lekker los met flink wat geraspte kaas erdoor. Smeer dat over de puree.

Hak wat walnoten grof, en strooi deze als laatste erover.

Dan 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 225/250 graden.

Smullen maar!