Spaghetti ovenschotel met kip 4 pers

 

Een spaghetti die je ook nog even in de oven zet om de kaas lekker te laten smelten.

 

Ingrediënten

 

1 pak spaghetti met ei

400-500 gram kippendijfilet's, in blokjes gesneden ( Kipfilet kan ook natuurlijk )

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 rode uien, fijngesneden

1 rode paprika, fijn gesneden

1 gele paprika, fijn gesneden

500 ml pasta tomatensaus naar keuze

3 eetlepels kookroom

scheutje olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel gemberpoeder

Zout en peper naar smaak

1 eetlepel zoete ketjap manis

1 theelepel sambal (optioneel)

Lepel donkerbruine basterd suiker (optioneel)

Belegen geraspte kaas

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 220°.

Zet een pan water op en kook de spaghetti met wat zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een pan met daarin een scheutje olijfolie.

Voeg hieraan de blokjes kippendijfilet toe en laat het bakken voor ca. 3min.

Breng ondertussen de kip op smaak met alle kruiden en wat zout.

Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en laat deze voor een aantal minuten mee bakken.

Giet de tomatensaus erbij en laat het ongeveer 5 min pruttelen op een laag vuurtje.

Voeg de kookroom  toe en meng alles mooi samen. Zodat je een mooie en romige saus krijgt.

Voeg dan de ketjap manis eraan toe en als je wil een schepje donkerbruine basterdsuiker. ( Ik doe altijd een klein beetje bruine basterdsuiker in een tomatensaus, haalt de saus op. ) Houd je van pittig kan je eventueel ook nog wat sambal toevoegen.

Ondertussen is de spaghetti klaar en af gegoten. Doe de spaghetti terug in de pan. Giet de tomatensaus over de spaghetti en meng alles mooi samen. Tot één geheel.

Schep de spaghetti vervolgens in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over en zet de ovenschotel voor ongeveer 15min in een voorverwarmde oven van 220 graden  totdat de bovenkant goudbruin wordt.