Snijbonen ovenschotel

 

Een heerlijke ovenschotel van een verse aardappelpuree, snijbonen en gehakt. "Aardappelen, groenten en vlees, met wat andere ingrediënten nu in een smaakvolle ovenschotel.

 

Ingrediënten

 

Een verse aardappelpuree gemaakt van aardappelen, boter, melk, zout, peper en nootmuskaat

500 gram half om gehakt

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 rode paprika

400/500 gram snijbonen

300 ml gezeefde tomaten

klein blikje tomatenpuree

Zout/peper/nootmuskaat/paprikapoeder/kaneel/chilipoeder of cayennepeper

1 lepel bruine suiker

Paneermeel/boter

 

Bereidingswijze

 

Maak een verse aardappelpuree. Bak het gehakt rul, voeg dan de gesnipperde ui, knoflook, in stukjes gesneden paprika toe. Samen met zout/peper/paprikapoeder/chilipoeder en een snufje kaneel. Bak dit lekker aan. Dan het blikje tomatenpuree en bak even aan, om de tomaten puree te ontzuren. Dan de gezeefde tomaten, en een schepje bruine suiker. Laat dit 5 minuutjes zachtjes pruttelen.

 

Doe dan in een ovenschotel een laag van het gehakt mengsel, daarboven de snijbonen, en als laatste de puree. Dan een laagje paneermeel en wat klontjes boter of vloeibare margarine, voor een mooi korstje.