Shoarma ovenschotel

Een makkelijke maaltijd in Linda's kookhoek. Gewoon makkelijk, gewoon lekker.

Ingrediënten

800 gram shoarma vlees
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
1 rode ui
1 bakje champignons
1 zak aardappel rösti 750 gram
Geraspte belegen kaas
Zout, vers gemalen peper, nootmuskaat, paprika poeder
Vloeibare margarine

Bereidingswijze

 

Voor de knoflooksaus ( Ik maak altijd deze hoeveelheid, is het teveel, pak je gewoon de helft van alles )

8 eetlepels mayonaise ( Onze favoriet is calvé, is de saus echt het lekkerst )
8 teentjes knoflook ( Kneuzen en echt heel fijn snijden )
Klein beetje citroen sap, geperst uit een verse citroen, of uit een flesje is ook prima ( Voorzichtig, anders is de saus al snel te zuur )
Vers gesneden bieslook ( Ik gebruik voor de saus, knoflook bieslook, ook wel Chinese bieslook genoemd. Maar gewone is ook prima)
Versgemalen peper

Meng alles voor de saus goed door elkaar, en proef, of je van iets nog wat bij wilt voegen.

Zet een grote ovenschaal klaar. Bak het shoarma vlees mooi bruin in een weinig vloeibare margarine. Doe het in de ovenschaal.
Bak nu de paprika, ui, champignons in een beetje vloeibare margarine, kruid met peper/zout.
Doe het bovenop het shoarma vlees in de ovenschaal.
Bak nu de rösti in een scheutje vloeibare margarine licht bruin, en kruid met peper/zout/nootmuskaat/paprikapoeder.
Doe dit in de ovenschaal. Hier bovenop flink geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 25 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.
Serveer met een pita broodje en knoflooksaus.