Roomkaas puree pesto ovenschotel

Wat is er lekkerder, dan met dit herfst weer een heerlijke ovenschotel op tafel te zetten. Bij ons komt in de herfst en winter toch wel elke week een ovenschotel op tafel. Real comfortfood. Toch de aardappelen of pasta, verse groenten, vlees, vis, maar dan met een twist. Boerenkool, zuurkool, witlof, je kan zoveel kanten op. Vandaag met sperziebonen, pesto, gehakt en een aardappelpuree verrijkt met kruiden roomkaas. Echt ovenheerlijk!!

Ingrediënten

2 grote uien
2 el olijfolie, kneepje vloeibare margarine
500 g half-om-halfgehakt
500 gram sperziebonen ( 15 min voorgekookt in water met wat zout )
95 g rode pesto ( Ongeveer 3 volle eetlepels )
Verse aardappelpuree
100 gram verse roomkaas met kruiden
Zout/peper/nootmuskaat/paprikapoeder
Paneermeel


Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie en vloeibare margarine in een koekenpan en bak de ui 3 min. op half hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak mooi bruin en rul. Voeg wat zout/peper en flink paprikapoeder toe.
Meng de pesto door het gehakt, ondertussen het vuur laag. Voeg dan ook de boontjes toe.Breng als het nodig is, nog wat op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een licht ingevette ovenschaal.
Ondertussen heb je een verse aardappelpuree gemaakt. Meng de warme aardappelpuree met de kruiden roomkaas. Verdeel dit over het gehakt-sperziebonenmengsel. Strooi er wat paneermeel over, en nog wat klontjes of vloeibare margarine voor een mooi bruin korstje. Zet de ovenschotel ca. 20 a 25 min. in het midden van de oven.

Smullen maar.