Rode kool ovenschotel

Zoals jullie ondertussen wel weten, zijn wij hier dol op ovenschotels. Vandaag een nieuw recept, een ovenschotel met rode kool. En het is echt een heerlijk gerecht geworden.

Ingrediënten

Vers gemaakte Aardappelpuree
Hachee kruiden ( Ik had een zakje van ah merk )
2 Knoflookteentjes
Paneermeel
1 eetlepel Paprikapoeder
1 grote pot Rode kool met peer en kaneel Hak ( Gewone mag ook )
500 Gram half om gehakt
1 el Tomatenpuree
2 Uien
paprikapoeder
1 grote appel ( jonagold )
Vloeibare margarine
Paneermeel
Ongeveer 1 eetlepel Suiker



Bereidingswijze

 

Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit de snippers aan in een kneepje bakboter. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar en mooi bruin.

Voeg de paprikapoeder en hachee kruiden naar smaak toe en roer dan de tomatenpuree erdoor. Laat 1 minuut meebakken.

Roer de suiker door de rode kool. Ik vind dat wat suiker, de rode kool net even een lekkere boost geeft.

Vet een ovenschaal licht in. Schep hier het gehaktmengsel als eerste in. Dan de rode kool. Schil de appel, haal met een appelboor het klokhuis eruit, en snijd de appel in schijven. Leg de appelschijven op de rode kool.

Als laatste een laag vers gemaakte aardappelpuree. Strooi er paneermeel over, en wat klontjes of kneepjes vloeibare margarine voor een mooi bruin korstje.

En bak de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven op 220 graden.Tot deze mooi goudbruin gekleurd is. Ik had eerder deze week stoof peertjes gemaakt, en die smaakte er heerlijk bij. Eet smakelijk!