Nacho's ovenschotel 3 a 4 pers

 

Een gezellig gerecht voor in het weekend. Schaal nacho's op tafel, en heerlijk samen nacho's plukken. Serveer het met bijv een frisse salade, rijst, een guacamole, of wat je er ook maar lekker bij vind. Ik had nog een paar zoete aardappelen in huis, heb deze gepoft op de barbecue, en gevuld met kaas en crème-fraîche.

 

Benodigdheden

 

500 gram rundgehakt

1 grote rode ui

2 tenen knoflook

1 rode en 1 gele paprika

klein potje mais

1 beker crème-fraiche

Geraspte kaas

Stukje cheddar kaas

1 zak tortilla chips naturel

1 zakje taco kruidenmix

zout/peper/paprikapoeder

 

Bereidingswijze

 

Neem een grote ovenschaal. Verdeel de zak tortilla chips in twee. Leg de helft van de chips op de bodem, en zet ook chips rechtop tegen de zijkanten van de schaal. Snipper de knoflook,snijd de rode ui in halve ringen, en snijd de paprika in reepjes. Bak het gehakt rul in wat olijfolie of vloeibare margarine, kruid met wat zout/peper en paprikapoeder. Voeg de knoflook en 3/4 van de ui toe, en bak even mee. Voeg nu de paprika reepjes toe, en bak weer even mee. Daarna de mais. Nu de taco kruidenmix. Ik gebruik altijd de taco kruidenmix van Santa Maria, dan moet je ook altijd wat water toevoegen. Laat paar minuutjes bakken.

 

Laat nu het gehakt mengsel even goed uitlekken in zeef of vergiet. zodat je zoveel mogelijk bakvet kwijt raakt. Je kan nooit helemaal voorkomen dat de onderste chips wat taai wordt, maar hoe meer vocht, hoe meer kans op slappe tortilla chips.

 

Doe nu de helft van het gehakt mengsel op de eerste laag tortilla chips. Rasp daar overheen flink cheddar kaas. Dan een tweede laag gehakt. Doe daarover de andere helft van de tortilla chips. Verdeel hier de rode ui ringen over die je nog over hebt. Daarover geraspte kaas, en ook nog cheddar kaas erover raspen.

Zet nu de schotel 10-15 minuten in een goed voorverwarmde oven van 190 graden.

 

Zoete gepofte aardappel

 

Ingrediënten

 

4 zoete aardappelen

crème-fraiche

Geraspte kaas

zout/peper/paprikapoeder

 

Bereidingswijze

 

Leg elke aardappel op een stukje aluminium folie. Besprenkel met wat olijfolie. Vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze op de barbecue, of in een voorverwarmde oven van 200 graden, ongeveer 25 minuten.

Pak ze daarna uit, laat beetje afkoelen, snijd doormidden, en schep uit elke helft, de helft van het aardappelkruim. Vermeng dit met crème-fraîche, geraspte kaas, peper/zout/paprikapoeder. Schep het mengsel weer in de aardappelen, en strooi nog wat kaas erover. Zet ze in een ovenschaal, en zet nog even in de oven tot de kaas gesmolten is, en ze warm zijn.