Nacho frietjes

 

Een heerlijke ovenschotel, die iets weg heeft van kapsalon. Maar waar ik een Mexicaanse draai aan heb gegeven. Maar ook frietjes met vlees, groenten en kaas.

 

Ingrediënten 3 a 4 pers

 

1 zak koel verse friet van 700 gram

500 gram mager runder gehakt

Taco kruiden/zout/peper,

gerookt paprikapoeder

1 gele paprika

1 grote rode ui

Klein blikje mais

Geraspte belegen/oude kaas

Creme-fraiche

 

Bereidingswijze

 

Leg bakpapier op een oven bakplaat. Leg daar de frietjes op, en bak deze in ongeveer 30 minuten bruin en krokant in een voorverwarmde oven van 225 graden. Bak in een koekenpan in een kneepje vloeibare margarine de helft van de ui even aan. De helft van de ui snipper je, de helft in halve ringen. De snippers bak je. Doe daar het gehakt bij. Bak dit mooi bruin en rul. Voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe. Bak even mee. Voeg ook peper/zout/gerookt paprikapoeder en taco kruiden toe. Dan voeg je de mais toe, en warm het nog even goed door. Haal de frietjes uit de oven. Verdeel hier het gehakt mengsel over heen. Leg er halve rode ui ringen op, en bestrooi ruim met geraspte kaas. Zet nog tien minuten terug in de oven. Serveer met Creme-fraiche, en bijv een lekkere salade en guacamole.