Mexicaans ovenschoteltje

Vandaag weer eens lekkere ovenschoteltjes gemaakt. Gewoon altijd lekker. Echt comfort food, waar je zo heerlijk van kan genieten.

Ingrediënten

 

1 zak tortillachips naturel
500 gram rund gehakt
zakje taco kruiden
1 rode ui en 1 witte ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
crème fraîche
Geraspte kaas
1 rode peper heel fijn gesneden
Rijst naar keuze ( Wij hadden meergranen rijst )
paprika poeder, chili poeder, peper, zout

Bereidingswijze

 

Snijd de ui, knoflook, peper en de paprika in blokjes. Verhit een eetlepel vloeibare margarine en scheutje olijf olie in de pan. Bak de ui en knoflook aan. Voeg daarna de peper en paprika toe. Bak even lekker zacht aan, met wat vers gemalen peper en zout.
Voeg het gehakt en de taco kruiden toe. Ook best ruim paprika poeder. Maar voorzichtig chili poeder, anders wordt het te pittig. Bak het rul en mooi bruin. Laat als het mooi gebakken is, een half uur uitlekken in zeef of vergiet, zodat je het vet kwijt bent.
Doe een flinke laag tortilla chips in een ovenschaal. Schep daarop het gehakt mengsel. Daarover een flinke laag crème fraîche en dan geraspte kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden, 20 a 25 minuten. Serveer met rijst.