Mexicaanse kip ovenschotel  4 personen


Dit is een gerecht, wat ik jaren geleden bedacht heb. En wat hier regelmatig weer op tafel komt, gewoon, omdat het zo lekker is.

Ingrediënten

2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
500 g kipfilet in blokjes
taco kruiden
2 tomaten
potje kidneybonen
potje bruine bonen
potje crispy maïskorrels
boter en olijfolie
250-400 ml crème fraîche
zakje geraspte belegen kaas
tortillachips naturel
rijst naar keuze (ik vind gele rijst hier lekker bij )
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met taco kruiden en vers gemalen zout en peper.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Spoel de bonen en maïs eventueel af ( hoeft niet ) en laat ze uitlekken.

Verhit olie en wat boter in een pan. En fruit de knoflook, uien en paprika’s circa 5 minuten, tot ze mooi zacht zijn.
Voeg de kipfilet toe, en bak even lekker aan. Bak de kip mooi bruin. Voeg daarna tomatenblokjes toe. Weer even bakken, onder omscheppen.

Voeg beiden bonen en maïs toe en breng even aan de pruttel.
Vet een ovenschaal licht in en schep het kip mengsel in de schaal.
Meng crème fraîche met geraspte kaas en roer tot een smeuïg geheel. Verkruimel de tortillachips.

Verdeel het crème fraîche-kaas mengsel over de bonenschotel. ( Ik doe dat altijd lekker veel, omdat ik dat laagje zo heerlijk vind)
Bestrooi met tortillachips en de rest van de geraspte kaas.
Bak de Mexicaanse bonenschotel circa 20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is op 150 graden. De oven niet te hoog, tortilla chips verbrand erg snel.