Mexicaans gevulde aardappelen

 

Op verzoek van man lief de aardappelen met een Mexicaans tintje.
"Mexicaans gevulde aardappelen" 3 a 4 personen

Ingrediënten

 

6 middelgrote tot grote aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
500 gram kipfilet
1 rode paprika
1 chorizo worst in blokjes
olijfolie en vloeibare margarine
2 a 3 theelepels paprikapoeder
geraspte belegen kaas
broccoli ( Of groente naar keuze ) ( of maak een lekkere salade erbij )
1 zak taco chips
chilibonen of kidneybonen
zout
versgemalen peper
Taco kruiden
Bekertje zure room

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

De aardappels poffen:

Was de aardappels goed en prik met een vork rondom gaatjes erin.
Leg de aardappel in de magnetron en pof de aardappel circa 4 minuten op 700 watt. Draai ze om en pof ze nog circa 4 minuten.
Haal uit de magnetron en pak ze in met aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten nagaren.

De aardappels vullen:

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
Maak de kip schoon en snijd in blokjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.

Verwarm een scheut olijf olie en wat margarine in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de stukjes kip, paprika en chorizo toe. Breng op smaak met zout, peper, tacokruiden en ruim paprikapoeder. Bak op halfhoog vuur nog circa 10 minuten.

( Voor de liefhebber, kan je ook nog als extra wat chili bonen of kidney bonen toevoegen. Of eet chili bonen apart erbij )

Leg bakpapier op een bakplaat.

Halveer de aardappels en schep het kruim eruit zodat er bakjes ontstaan. Bewaar het kruim. Leg de gehalveerde aardappels op de bakplaat.

Voeg wat van het aardappelkruim toe aan het kip mengsel. ( Hoeft niet alles, dan wordt het wat droog, mag wel als het niet te droog wordt ) Roerbak goed door elkaar.

Schep dit mengsel in de aardappels en bestrooi met geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak nog circa 15 minuten tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Of neem andere groente bijv boontjes.
Kook de broccoli roosjes in een pan met water en zout in circa 6 minuten beetgaar en giet vervolgens af. Maak op smaak met wat nootmuskaat/peper/boter. Serveer bij de aardappelen.

Serveer de broccoli, taco chips ( chilibonen ) en zure room bij het gerecht.

Smakelijk.