Kruidenkaas broccoli ovenschotel 4 pers

 

Ik had broccoli gekregen, en zin om er weer eens iets anders mee te doen. Dus vandaag dit gerecht bedacht, en het is echt een heerlijke schotel geworden.

 

Ingrediënten

 

Aardappelen ( voorgekookt en in schijfjes gesneden )

500 gram half om gehakt

gehakt kruidenmix paprika

1 grote ui

1 rode paprika

2 flinke stronken broccoli

150 gram kruiden roomkaas

100 ml slagroom

3 eieren

Geraspte kaas

Zout/peper/nootmuskaat

 

Bereidingswijze

 

Schil de aardappelen, kook ze 10 a 15 minuten voor, laat ze afkoelen en snijd in schijfjes.

Maak roosjes van de broccoli, kook ze in water met wat zout 4 a 5 minuten Giet af, en zet even apart.

Snijd de ui en paprika in blokjes. Bak het gehakt rul in wat vloeibare margarine, en voeg de ui en paprika toe, ook wat zout/peper, bak even lekker aan. Voeg het zakje gehakt kruidenmix paprika toe en bak ook nog even mee.

 

Neem een ovenschaal, en doe als het eerste het gehakt mengsel erin. Daarbovenop de broccoli roosjes. Daar weer bovenop de aardappelschijfjes.

Kluts de drie eieren met de slagroom en de kruidenkaas. Voeg een snufje zout toe. Ook vers gemalen peper en nootmuskaat. Roer dit goed door elkaar. Dan ook nog een handje geraspte kaas. Giet dit over de schotel. Tenslotte nog geraspte kaas erover.

 

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden, 25 a 30 minuten. Smakelijk.