Italiaanse ovenschotel

Wij zijn hier dol op ovenschotels. Vooral deze tijd van het jaar. Vandaag een nieuwe variant gemaakt. En het was echt heerlijk!

Benodigdheden 3 a 4 personen

 

500 gram gehakt
1 rode paprika
1 rode ui
2 tenen knoflook
halve courgette
halve prei
aardappelen
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
flinke scheut kookroom ( ongeveer half flesje )
1 zakje gehakt kruiden Italiaans
1 theelepel paprikapoeder
zout/peper vers gemalen
belegen geraspte kaas
Italiaanse kruiden ( Ik heb de Italiaanse kruiden met molen van jumbo, zijn echt super lekker )

Bereidingswijze

 

 

Schil de aardappelen, snijd in schijfjes, en kook ze even voor, tot ze gaar zijn. Giet af, en laat ze uitlekken.

Neem een hapjes of braadpan. Doe er wat vloeibare margarine in, en rul het gehakt bruin samen met de Italiaanse kruidenmix voor gehakt. Voeg dan de ui en knoflook toe, en bak zachtjes even mee. Dan de gesneden prei, paprika en courgette. Bak totdat de groenten zacht zijn. Voeg nog wat paprikapoeder, en Italiaanse kruiden toe. Voeg dan de tomaten puree toe, en bak even lekker mee. Doe dan een flinke scheut kookroom. En roer door. Voeg, alleen als het nodig is nog wat zout toe. Voeg zoveel room toe, totdat het ook mooie romige massa is, niet te dun!

Doe een laagje van het gehakt mengsel in een ovenschaal. Ik gebruikte 1 persoonsschaaltjes. Doe daarop de aardappelschijfjes, ik heb twee laagjes gedaan. Doe er wat vers gemalen zwarte peper over uit de molen. Strooi er geraspte kaas over. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 225 graden ongeveer 25 minuten.
smakelijk.