Gezonde kapsalon met zelf gemaakte knoflooksaus


Een variant op de beroemde kapsalon uit de shoarma tent. En de eigengemaakte knoflook saus is zoooo lekker! Dan wil je geen bakje uit de supermarkt meer.

Ingrediënten

1 zak koelverse Franse frietjes
500-600 gram kalkoenfilet
2 el shoarmakruiden
Geraspte belegen kaas
1 rode ui
1 krop ijsbergsla
3 trostomaten
1 gele paprika
1 rode paprika
1 rode peper

Knoflooksaus

4 eetlepels mayonaise
3 teentjes knoflook
Klein beetje citroensap geperst uit een citroen
0.5 fijn gesneden bosje bieslook
Zout en versgemalen peper

Extra nodig, bakpapier


Bereidingswijze

 


Spreid de frietjes uit over een bakplaat bedekt met bak papier. En laat de frietjes in ongeveer 15-20 minuten mooi bruin worden op 200 graden.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
Snijd de peper fijn.
Leg in de ovenschaal een laag frietjes, de gesneden groente, kalkoen en lekker ruim geraspte kaas.
Bak de kapsalon in de oven in circa 25 minuten op 200 graden tot de kaas gesmolten is.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de bieslook fijn.
Meng in een kom de knoflook, mayonaise en de bieslook.
Halveer een citroen. Breng de saus op smaak met het sap van de citroen ( klein beetje maar anders wordt de saus te zuur en overheerst de citroen ) zout en peper.

Kapsalon afmaken

Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.