Gehaktballetjes in een lekkere dippen maar saus.

 

Een heerlijke ovenschotel, met kruidige gehaktballetjes, in een rijke tomatensaus, waar je je brood in dipt.

 

Ingrediënten

 

Voor de gehakt balletjes

 

500 gram half om gehakt

1 ei/paneermeel

Vers gemalen zout en peper

2 theelepels sambal badjak

1 theelepel gedroogde oregano

2 teentjes knoflook heel fijn gesneden

Handje bloem

 

Voor de saus

 

1 blik tomatenblokjes

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 rode peper fijn gesneden ( Vind je dit te pittig, gebruik een halve )

1 courgette in blokjes

250 gram champignons in schijfjes

1 bol mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel bruine suiker

2 ruime theelepels sambal badjak

Vers gemalen peper en zout

Klontje roomboter/olijfolie

Handje verse basilicum blaadjes

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.Kneed het gehakt met het geklutste ei, peper, zout, sambal, knoflook, gedroogde oregano en paneermeel. Vorm er gehaktballetjes van (grote van een pingpong bal) en haal ze even door het bloem.Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan.
Fruit in het braadvet de ui met knoflook, sambal badjak en rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, peper, zout, en 1 eetlepel bruine suiker toe. Leg de gehaktballetjes erin en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer er wat fijn gesneden basilicum blaadjes doorheen.

Vet een ovenschaal in en giet hierin de gehaktballetjes met de saus. Scheur de mozzarella eroverheen, en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood. Ik had een ongesneden olijfbrood en een Turks brood, waar je dan heerlijk mee in de saus kan dippen.