Asperge gratin met ham/kaas en ei

 

Het is weer asperge tijd. Dus we genieten weer volop van het witte goud. Vandaag een ovenschotel.

 

Benodigdheden 3 personen

 

1 kg asperges

100-150 gram achterham vleeswaar ( in stukjes gesneden )

3 eieren hard gekookt

Bosje verse peterselie

Geraspte belegen kaas

50 gram roomboter

Zout/peper

 

Bereidingswijze

 

Schil de asperges, snijd het onderste stukje, ongeveer 3 cm eraf, en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet ze af, en laat ze uitlekken op papier of in een zeef. Smelt de roomboter in een pannetje.Pel de hard gekookte eieren, en prak ze in fijne stukjes. ( Mimosa )Roer het ei door de warme boter. Snijd peterselie en roer dat ook door het boter/ei mengsel.Haal het pannetje van het vuur. Voeg een snufje zout en peper toe. Verdeel eerst de ham, dan het boter/ei mengsel over de asperges, die je in een ovenschaal hebt gelegd. Strooi er daarna nog geraspte kaas over. Zet de asperge schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Heerlijk met bijv peterselie krieltjes in de schil.