Mascarpone, rode curry, gehakt, plaat taartje

 

Lekker voor op een luie zondag, of gewoon gezellig bij de lunch.

 

Ingrediënten

 

5 plakjes roomboter bladerdeeg ( of een rol )

250 gram mager rundergehakt

2 rode uien

Rode curry pasta naar smaak

1 bakje cherry tomaatjes

Olijfolie

100-150 gram mascarpone

( 1 lepel allesbinder )

 

Bereidingswijze

 

Leg de bladerdeeg plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd 1 plakjes doormidden zodat je een rechthoek krijgt. Je kan ook een rol vers bladerdeeg uit de koeling gebruiken. Die hebben al een rechthoekige vorm.

Besmeer de bladerdeeg met de mascarpone. Blijf een paar centimeter vanaf de rand. Zodat je straks mooie opstaande randjes krijgt. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Snijd de rode uien in halve ringen en bak ze zacht aan in de olijfolie. Voeg dan rode curry pasta toe, naar smaak. En bak dit even mee. Voeg dan het gehakt toe, en bak dit mooi rul, bruin en gaar samen met de ui en rode curry pasta. Voeg eventueel nog wat rode curry pasta toe. Als je wil kan je nog een lepel alles binder toevoegen op het aller laatst. Dit zorgt een beetje voor een binding van het geheel.

Verdeel het rode curry gehakt over het bladerdeeg. Snijd cherry tomaatjes doormidden, en leg ze met de snijkant naar boven op de plaat taart. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 2010 graden en laat ongeveer 20 minuten bakken.