Kip saté broodjes 8 stuks

 

We kennen ze allemaal, lekkere warme broodjes. Worstenbrood, saussijzenbrood, en tegenwoordig ook frikandellen broodjes, kroket broodjes, saté broodjes. Vandaag, op deze zondag eens zelf saté broodjes gemaakt. Met kipfilet, en een zelf gemaakte pinda saus. En ze zijn zoooo lekker. Die gaan vast vaker in een weekend voorbij komen.

 

Benodigdheden

 

kipfilet (300-350 gram)

2 kippen bouillonblokjes

zout

8 plakjes roomboter bladerdeeg

150 gram pindakaas

2 ruime eetlepels zoete sojasaus

1 eetlepel honing

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

kokend water

1 los geklopt ei

Rode peper 1/3 in kleine stukjes gesneden ( rode peper hoeft niet, doe dit alleen als je een pittige vulling wilt.

Sesam zaadjes

 

Bereidingswijze

 

Kook de kipfilet in water met een bouillon blokje in 10 minuten gaar. Laat de kip daarna nog 10 minuten in het water rusten.Neem de kipfilet uit de pan, laat wat afkoelen, en snijd ik kleine stukjes.

 

Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn en verwarm de oven voor op 200/220 graden

 

Doe de pindakaas samen met de sojasaus, honing, gemberpoeder en knoflookpoeder in een kom. Voeg 2 eetlepels van het kokende water toe en roer het geheel met een garde tot een stevige satésaus. Doe er scheutje voor scheutje steeds een heel kleine beetje warm water bij, net zolang, tot je een mooi, dikke saté saus hebt. Deze mag niet te dun zijn, anders loopt het uit de broodjes. Proef steeds, en voeg nodig, weer wat pindakaas, sojasaus,honing, en zout toe, tot je een heerlijke pindasaus hebt.

Schep de stukjes kip door de satésaus.

 

Verdeel de kipsaté over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dicht. Druk de randen goed dicht met behulp van een vork. Maak er sneetjes in.

Smeer de broodjes aan de bovenkant in met het los geklopte ei, en bestrooi met sesam zaadjes. 

 

Bak de saté broodjes in het midden van de oven in 15 – 20 minuten gaar.