Flammkuchen met Linda's twist

Flammkuchen, een specialiteit uit de Elzas, het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Origineel is het met rode ui, en spek. Ik heb het deeg zelf gemaakt. En ik kan je zeggen het is super easy, en zeker voor iedereen te doen. Het enige dat je nodig hebt is tijd om het deeg te laten rijzen. Een keukenmachine die het kneedwerk voor je doet is handig, maar niet noodzakelijk.

Ik bedacht mijn eigen variant. Heb wel de originele flammkuchen als leidraad genomen. Dus de crème-fraiche, spek en rode ui. Maar daarnaast ook nog ham, cherry tomaatjes en wat rucola.
De vers gemalen Italiaanse kruiden waren echt heerlijk op het gerecht.
Dit is echt goddelijk lekker, en heeft een plaatsje in mijn favoriete recepten lijstje gekregen!! Je moet het echt proberen.

Benodigdheden voor 4 stuks:

Deeg:

300 gram bloem
180 ml lauw water
7 gram gedroogde gist (1 zakje)
6 gram zout (ongeveer een afgestreken theelepel)
een eetlepel olijfolie

Topping:

2 (rode) uien
3- 4 plakken mooie ham
1 bekertje crème fraîche
Spekblokjes
Cherry tomaatjes
eventueel rucola
Wat geraspte kaas
Vers gemalen peper
Vers gemalen Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

 

Kneed van de ingrediënten een lekker soepel deeg. Maak een bol, en doe het in een kom. Leg er een theedoek over, en laat minstens een uur rijzen bij kamer temperatuur. Strooi wat bloem op je aanrecht, en rol met een deegrol het deeg uit. Maak vier ovale rustieke vormen.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Vouw de randjes iets op, zodat je een klein opstaand randje krijgt.

Smeer in met crème-fraiche. Verdeel er spekblokjes, ham in reepjes gesneden, in halve ringen gesneden rode ui, halve cherry tomaatjes over. Bestrooi met vers gemalen peper. En vers gemalen Italiaanse kruiden. ( Ik heb Italiaanse kruiden met zout, met een molentje van jumbo merk, echt heerlijk )
Nog wat geraspte kaas erover heen.
Leg de Flammkuchen in een voorverwarmde oven van 225 graden. Ongeveer 15/20 minuten. ( Even goed in de gaten houden de eerste keer. Het deeg moet gaar, en mooi bruin gekleurd zijn )
Als je ze serveert, bestrooien met wat rucola sla.

Ik heb er een salade van rucola, rode ui, cherry tomaatjes, olijfolie en Italiaanse kruiden bij geserveerd.

smakelijk.