Donker brood met tonijn en cheddar uit de oven

 

Wij zijn hier dol op tonijn, maken vaak een tonijn salade, heerlijk op stokbrood of als salade bij een bbq. Vandaag eens een variatie op een tonijn salade gemaakt. Heerlijk voor de lunch, al hebben wij er vanavond van gesmuld. De tonijn warm, met gesmolten cheddar, was een geweldige combinatie.

Ingrediënten



1 donker bruin brood ongesneden
2 blikjes tonijn op olie ( even uit laten lekken )
1 eetlepel mayonaise ( 1.5 als je het wat smeuïger wil )
2 eetlepels kappertjes
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook
1 rode paprika fijn gesneden
Twee handjes geraspte kaas
2 theelepels paprikapoeder
plakjes cheddar ( Ik kocht een stukje cheddar bij ah, en maakte zelf plakjes met de kaas schaaf, is lekkerder dan die pakjes )
Rucola
Peper en Zout



Bereidingswijze

Maak eerst een tonijnsalade: doe de tonijn in een schaal. Pel en snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de tonijn. Voeg de kappertjes, de paprika, geraspte kaas, paprika poeder en de mayonaise toe en meng het geheel door elkaar.
Breng de tonijnsalade op smaak met peper en iets zout.
Snijd dikke plakken van het brood, zes stuks.
Bestrijk een plak brood met een behoorlijke laag tonijnsalade en leg hierop plakjes cheddar. Doe het broodje ongeveer 8 a 9 minuten in de oven op 200 graden totdat de cheddar gesmolten is. Als de cheddar gesmolten is haal je het broodje uit de oven en leg je er wat rucola sla op!
Smullen maar.