Carprese broodjes 8 stuks

Wat is er lekkerder dan in het weekend verse broodjes. Door de week eten wij hier zoveel mogelijk bruin en volkoren brood, gewoon omdat dat gezond is. En ontbijten doe ik vaak met crackers. Maar we zijn ook dol op bijv focaccia brood, en andere leuke variaties, je kan zoveel met brood.
Vandaag voor het eerst carprese broodjes gebakken. Zelf brood deeg gemaakt, en een vulling van mozzarella, knoflook, cherry tomaatjes en verse basilicum. En wat zijn ze heerlijk.

Het brood is heerlijk luchtig en zacht, en door het bakken ook knapperig. Dit komt zeker vaker op tafel. En brood deeg maken, het kneden ervan, werkt heel erg ontspannend.

Ingrediënten

500 gram tarwebloem
1 zakje gedroogde gist
250 ml lauwwarm water
2x 2 eetlepels olijfolie
250 gram cherry tomaatjes
1 bol mozzarella
3 teentjes knoflook
zout + peper+Italiaanse kruiden
Verse basilicum

Bereidingswijze

Doe bloem, gist, zout, water, wat Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Kneed tot een zacht deeg en laat 15 minuten staan.

Bestrijk het werkblad met olie en kneed het deeg tot een soepel en elastisch deeg. Maak een bal van het deeg en plaats terug in de kom. Dek de kom af en laat een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Maak ondertussen vast het mengsel voor op de broodjes. Halveer de tomaatjes en verwijder het vruchtvlees. Snij ook de mozzarella, knoflook en basilicum fijn. Hou eventueel nog wat basilicum over om na het bakken over de broodjes te strooien. Doe alles in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg zout, Italiaanse kruiden ( Ik gebruik de Italiaanse kruiden met zout met molentje van jumbo, zijn heerlijk ) en peper naar smaak toe en meng door elkaar. Breng het goed op smaak!

Verdeel het deeg in acht gelijke stukken en maak hier ronde platte (3cm dik) broodjes van. Druk het midden eventueel nog wat platter. Ik doe dat met de onderkant van een schaaltje. Leg ze al op de bakplaat, bedekt met bakpapier.

Verdeel het tomaten mengsel over de broodjes. Dek de broodjes af met een schone theedoek of keukenfolie en laat weer een uur rijzen.

Bak de broodjes op de bakplaat, bedekt met bakpapier in de oven, in Ongeveer 20 minuten op 220 graden. Mooi lichtbruin en gaar.