Broodje Chicken Teriyaki  3 personen

Het recept is ooit ontstaan op een zondag, niets in huis, geen zin in boodschappen, en iets maken met de ingrediënten die in huis waren. En het is zoooo lekker. Voor een lunch, of gemakkelijke avond maaltijd. Vind de vrijdag altijd een avond dat ik iets makkelijks wil maken, maar toch warms. Dan is dit perfect.

Ingrediënten

 

Harde broodjes naar keuze
Sesam zaadjes
3 grote kipfilets ( 500-600 gram )
1 grote ui
1 of 2 tenen knoflook
Bakje kastanje champignons
rucola sla
peper/zout/chilipoeder/cayennepeper
Zoete ketjap manis
1/2 tot 1 eetlepel Donker bruine basterd suiker
Lente ui 1 a 2 stuks

Bereidingswijze

 

Rooster de sesamzaadjes mooi bruin in een droge koekenpan, en doe ze in een schaaltje.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Doe een scheutje olijfolie en vloeibare margarine in een koekenpan.
Bestrooi de kipfilet met zout/peper. En een heel klein beetje chilipoeder en klein beetje cayenne peper. ( Niet teveel, want dat gaat ten koste van je mooie zoete smaak )
Bak de kipfilet blokjes mooi lichtbruin,en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit even mee, en voeg dan de kastanje champignons toe. Bak dit mooi bruin. Voeg dan een flinke scheut ketjap manis toe. Roer even door. Dan een halve tot één theelepel Donker bruine basterdsuiker. Ligt eraan hoe zoet je het wel hebben. Laat het dan op laag vuur wat indikken. Door de suiker, wordt het mooi stroperig bruin. Proef weer even. En maak eventueel verder op smaak indien nodig. Snijd lente ui fijn, en roer die er op het laatste moment doorheen.
Doe rucola op een broodje. Verdeel de kip erover. En strooi dan de geroosterde sesam zaadjes erover, en nog wat lente ui. Smakelijk.