Tortilla met gebakken zalm filet en een salsa salade van guacamole en tomaat

 

Vaak vul ik wraps of tortilla's met als basis gehakt of kip. Deze keer met vis. Heerlijke zalm filet en een salsa salade. En het resultaat is echt overheerlijk!! De mooie volle smaak van de zalm en avocado, en het frisse van o.a. de tomaat, limoen, crème-fraîche en dille. Dit wordt zeker een blijvertje.

 

Ingrediënten

 

  • 3  tros of roma tomaten
  • 1  eet rijpe avocado
  • 1  rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  rode peper
  • 2  limoenen
  • 1 bosje dille
  • 250 g crème fraîche
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • zonnebloem of olijfolie
  • 6 kleine tortilla's
  • 2  little gem sla of sla naar keuze
  • peper/zout

Bereidingswijze

.
• Snijd de tomaten in blokjes.
• Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Pel en snipper de ui.
• Pel en hak de knoflook fijn.
• Snijd de rode peper fijn.
• Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, rode peper, knoflook en rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Pluk en hak de dille fijn.
• Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Snijd de zalm in blokjes.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé, bestrooi met peper/zout.
• Verwarm de tortilla’s in de magnetron of droge koekenpan.
• Snijd de onderkant van de little gem sla en haal de bladeren los, snijd fijn.
• Beleg de tortilla’s met little gem sla, en zalm en schep de salsa en de crème fraîche erover.