Succes gegarandeerd hachee
Vandaag heerlijk stoofvlees op het menu. Ik maak het op verschillende manieren. Vandaag zin in de variant met donker bruin bier. Die is zoooo lekker!! Heerlijk met aardappelen en rode kool. Hier het recept.....


  Ingrediënten
- 1 kg riblappen
- 2 eetlepels bloem
- versgemalen zout/peper/nootmuskaat
- croma vloeibaar
- 4 grote uien
- 1 volle eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 2 blaadjes laurier
- 1 dikke plak ontbijtkoek
- 1 flesje heineken oud bruin ( Donker bier )

Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en schud het om met twee eetlepels bloem, en versgemalen zout, nootmuskaat en peper.
Smelt het bakproduct ( Flink wat!! Ik doe altijd een heel pakje croma!! Dacht altijd dat het ruim was, maar pas deed de tv kok Jeroen meus hetzelfde. Een heel pakje braad product op een kilo. ) en laat het bruin worden. Bak het vlees lekker om en om bruin. Zet het vuur laag, en voeg 1 flesje oud bruin bier toe, een kopje water, 2 eetlepels rode wijn azijn en twee laurier blaadjes.
Laat dit twee uur op een klein, laag pittje sudderen. Snijd de uien in halve ringen, en voeg ze toe. Voeg de bruine suiker toe. En laat weer een half uurtje pruttelen.
Voeg dan de plak ontbijt koek toe, en laat nogmaals een half uurtje pruttelen, echter nu de deksel van de pan laten. Proef het, en breng zo nodig nog op smaak. En als het nodig is, doe naar wens nog wat alles binder erbij. Of juist als de saus wat te dik is, wat water. En nog even zachtjes prutten.
Heerlijk met rode kool en appeltjes en een gekookt aardappeltje.

Eet smakelijk!!