Stroganoff pannetje ( gehaktballetjes in romige stroganoff saus )

Heerlijke gehaktballetjes, in een zelf gemaakte stroganoff saus. Lekker bij rijst, wat wij vandaag deden. Maar kan ook bij bijv aardappelpuree, of gebakken aardappeltjes.

Voor de gehaktballetjes

500 g gehakt
paneermeel
1 ei
1 zakje gehakt kruiden stroganoff


Voor de stroganoffsaus

3 kleuren paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden. Een rode, gele en groene.
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
2 rode uien, fijngesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
2 a 3 eetlepels paprikapoeder
70 g tomatenpuree (klein blikje)
1 runderbouillonblokje
200 ml kook-, of slagroom
peper/zout

Doe de ingrediënten voor het gehakt (gebruik de helft van de peterselie) in een kom en voeg naar smaak ook wat peper toe. Kneed het gehakt door elkaar en draai er circa 20 gehaktballetjes van.

Verhit wat vloeibare margarine in een koeken of braadpan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken, want ze garen straks verder in de saus. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak de paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op middel oog vuur. Voeg ook wat peper en zout toe. Bak net zolang totdat de groenten geslonken zijn. Zet het vuur wat lager.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 225 ml water en de 200 ml room toe. Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus iets is ingedikt.