Stoofvlees

 

Het stoofvlees staat te pruttelen, vandaag met rode kool en een gekookt aardappeltje. Tiramisu na.

Recept "normale"stoof. (Omdat de mannen het zo noemen, omdat ik meerdere varianten maak. Met bier, rode wijn, peperkoek. En carne e patate, een heerlijk stoofvlees gerecht wat hier ook in de kookhoek staat. Maar vandaag dus de normale )


Ingrediënten

 

1 kg stoofvlees naar keuze
4 grote uien
2 laurier blaadjes
peper/zout/nootmuskaat/aromat
bloem
Alles binder ( 2 a 3 eetlepels )
croma

Bereidingswijze

 

Snijd het vlees in stukken. En kruid het met zout/peper/nootmuskaat/aromat. Haal het vlees door de bloem. ( dit zorgt ervoor dat het mooier bruin bakt, en dat de saus een mooiere binding krijgt)
Smelt een pakje croma in een grote braadpan. Bak het vlees mooi bruin. Voeg water en de laurierblaadjes toe. Laat het twee uur op een klein vuur sudderen. Af en toe even omroeren.
Snijd de uien. Voeg na de twee uur de uien toe. En laat weer een uur op klein vuur pruttelen. Als het vlees drie uur heeft opgestaan, en de ui mooi zacht is, kan de deksel van de pan. Nog even een minuutje of tien sudderen, haal de laurier blaadjes eruit. En voeg de alles binder toe, om de saus mooi te binden. Heerlijk met aardappelen en rode kool.
Smakelijk.