Pollo alla cacciatora

Vandaag een heerlijke kip ovenschotel op tafel. Echt zo lekker!! Je kip eens op een andere manier.Lekker met gekookte krieltjes en een salade.

 

Ingrediënten

 

1 kg kip stukken, bijv vleugels, kippenpoten
1 bakje kastanje champignons
1 bakje cherry tomaten
1 klein blikje ansjovis 46 gram
2 rode uien
1 rode peper
3 tenen knoflook
olijfolie
2 laurierblaadjes
takje of gedroogde rozemarijn
100 ml witte wijn
1 eetlepel witte wijn azijn
1 kg krieltjes in schil
vers gemalen peper/zout

 

Bereidingswijze

 

Snipper de ui, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Pel de knoflook, en plet deze plat met de zijkant van een groot mes.Halveer de tomaatjes en snijd champignons in plakjes.

Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip mooi bruin aan alle kanten. Bestrooi eerst met zout en peper.
Haal de kip uit de pan, en leg even op een bord.
Fruit, in het overgebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn.
Een minuutje of vier.

Voeg champignons en tomaatjes toe. En bak deze even lekker aan. Blus af, met de wijn, en witte wijn azijn, en laat 5 minuten zacht pruttelen.
Doe de kip even terug in de pan. Schep even goed om, zodat alles mooie verdeeld ligt tussen de kip. Laat 30 minuten, met deksel op de pan pruttelen.
Verwarm de oven intussen voor, op 200 graden. Doe na 30 minuten de kip over in een ovenschaal. En zet deze in de oven.

Laat de kip, in 45-60 minuten mooi bruin kleuren en een krokant korstje krijgen.
Ondertussen heb je de krieltjes met schil gekookt, ongeveer 15 minuten. Zorg dat ze klaar zijn, op het moment dat de kip uit de oven komt.

Giet de krieltjes af.
Besprenkel met olijf olie, en voeg rozemarijn, en versgemalen peper en zout toe, schud goed om. Serveer met bijv nog een frisse salade.

Smakelijk.