Recept Murgh makhani (Indiase boterkip) 3 a 4 personen

 

Gewoon een heerlijk gerecht, wat ook niet moeilijk is. Deze weelderige curry is heerlijk rijk aan boter en het lekkerst met verse koriander, knoflook/koriander naan brood en basmatirijst.Ook helemaal niet moeilijk om te maken. En weer eens hele andere smaken op je bord. Calorierijk, maar af en toe moet dat kunnen.


Ingrediënten

1 rode peper, heel fijn gesneden
1/4 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1 1/2 theelepel garam masala ( Te koop oa bij ah, van Jonnie Boer )
1 1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel verse gember, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel paprika poeder

5 roma tomaten, zaad verwijderd en in blokjes
125 gram yoghurt
500 gram kipfilet, in blokjes
125 gram roomboter
2 rode paprika's, in reepjes
2 uien, halve ringen gesneden
4 el kookroom
Flinke hand verse koriander, fijngesneden
Basmati rijst
Koriander/knoflook naan broodjes

Bereidingswijze

Rode peper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels, garam masala, zout, gember, knoflook, tomaat en yoghurt in een grote kom vermengen. De stukjes kip erdoor roeren en 30-60 minuten in de koelkast laten intrekken.

In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin paprika en ui met paprika poeder 5-7 minuten af en toe roerend bakken tot de ui doorzichtig begint te worden.

Kip met marinade aan de koekenpan toevoegen en al roerend 5-10 minuten laten koken tot de kip stevig is en wit van binnen.

Het vuur matig hoog zetten en kook room en koriander erdoor roeren. Al roerend verhitten tot de curry zacht begint te koken. Direct serveren, met bijv basmati rijst, of naan broodjes die je even tussen de grill of in de oven warm hebt gemaakt.