Recept Linda's wat er in huis is nasi 4 personen

Soms heb je van alles in huis, in je koelkast, dat als je het niet snel gebruikt, je het moet weg gooien. En dat is onnodig!
Je kan altijd wel iets verzinnen, zo is ook deze "nasi" ontstaan.

Bijna alles had ik in huis, heb alleen 1 prei, kroepoek en ham blokjes nog gekocht. De paprika moest ik echt opmaken, eitjes die bijna aan datum waren, en de ui en knoflook wilde ik ook verwerken. En zo ontstond dit recept. Geïnspireerd door recepten die je weleens tegenkomt, en wat er nog in mijn koelkast lag.

En het mooie is, het was nog eens heerlijk ook!!!

Ingrediënten

Pandanrijst
2 tenen knoflook
2 uien
1 rode zoete punt paprika
200 gram ham reepjes
1 prei in dunne ringen
1 bakje kastanje champignons ( ik had nog wat kastanje en gewone champignons )
ketjap
Sambal ( ik gebruik altijd sambal manis, gebakken sambal )
Kurkuma
Komijnzaad
Djahé
peper en zout
eieren
kroepoek

Bereidingswijze

Kook een aantal uur van te voren de rijst, en laat afkoelen. Dan is deze het lekkerst als je dit voor nasi gebruikt.

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Bak deze even aan in een kneepje vloeibare margarine. Voeg dan Djahé, komijnzaad en kurkuma toe. En laat dit even zachtjes bakken. Dan twee theelepels, of naar eigen smaak, sambal. Ik hou van de smaak van gebakken sambal, ipv gewone sambal. Maar gewone kan ook.

Dan een flinke scheut zoete ketjap. ( ik heb altijd die witte flessen zoals op de foto, vind ik het lekkerst )
Roer even door. Voeg de ham reepjes toe, en bak een paar minuutjes. Voeg dan de paprika toe, en bak even. Daarna de prei, en dan de champignons.

Als dit mooi gebakken is, nog een scheut ketjap, en wat zout en peper. Voeg dan de gekookte en afgekoelde rijst toe.

Je hebt dan een lekker rijst gerecht. Bak er een eitje bij, en serveer met wat kroepoek.

En je kan natuurlijk eindeloos variëren, en hierin doen wat je maar wilt, of toevallig in huis hebt.