Hutspot van geraspte, gebakken wortelen met kaas en gebakken kabeljauw.

Vandaag eens een hutspot met een twist, net even anders dan normaal. En het is een heerlijke afwisseling op de gewone hutspot. Komt zeker vaker op tafel!

Ingrediënten voor 2 personen:

Een verse aardappel puree van aardappelen,melk,boter,zout/peper/nootmuskaat.
3 a 4 grote winterwortelen
2 grote uien
2 tenen knoflook
scheutje ketjap manis ( twee eetlepels )
4 kabeljauwfilets ( ik had uit de diepvries van ah )
2 eetlepels geraspte kaas
( klontje roomboter ongeveer 15 a 20 gram)
Vloeibare margarine om in te bakken
peper en zout, nootmuskaat
viskruiden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Maak een puree. Roer er de geraspte kaas door.

Snijd de uien in halve ringen en bak dit aan in een koekenpan of wok in vloeibare margarine. Snijd de knoflook fijn en bak dit even mee met de ui. Rasp de schoon gemaakte wortelen grof en voeg dit ook bij de ui. Voeg de ketjap toe aan het ui/wortel mengsel en laat dit even lekker bakken op middelhoog vuur. Voeg een beetje zout,peper en nootmuskaat toe. Zet dan het vuur laag, en laat de wortel zacht worden, onder af en toe omscheppen.

Bak in een andere koekenpan de met zout en peper ( of viskruiden ) bestrooide kabeljauwfilets om en om mooi bruin in roomboter of vloeibare margarine.

Roer het ui/wortelmengsel door de puree. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met in stukjes gesneden kabeljauw over de hutspot.