Recept Herfst Curry met pompoen 4 pers

Het is herfst, dus pompoen gebruikt, en wat is dat toch een mooi product. Vind de smaak heerlijk, zacht zoet, en zo mooi bij de herfst passen. Hier in de kookhoek staat al een pompoen soep, die ook perfect is in dit seizoen. Vandaag een curry gemaakt met pompoen. En het is een heerlijk gerecht geworden.

 

Ingrediënten

350-500 gram gram kip filet
1 pompoen schoongemaakt en in stukken gesneden, of gesneden pompoen stukken uit de koeling ( ongeveer 500 gram )
1blikje gepelde tomaten (blikje van 400 gram)
150 gram ongezouten cashewnoten
200 ml kokosmelk
2 knoflookteentjes
2 uien
½ rode peper
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
2 theelepels geraspte verse gember
Van de volgende kruiden 1 theelepel: garam massala, korianderpoeder
Van de volgende kruiden ½ theelepel: komijnpoeder, kurkuma en kaneel
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
olijfolie
zeezout
Rijst en/of naanbrood

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de stukjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en doe er 2 eetlepels olijf olie samen met wat peper en een beetje zeezout (naar smaak) overheen. Even door elkaar husselen met je handen zodat de olie en kruiden goed verdeeld zijn over de stukjes pompoen.

Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 á 30 minuten (halverwege even omscheppen). Haal de pompoen uit de oven.

Snijd de kipfilet in blokjes en houd apart. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.

Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Voeg dan de knoflook, gember, rode peper en de fijngesneden koriander toe en bak dit even kort mee.

Doe ondertussen de komijnpoeder, korianderpoeder, garam massala, kurkuma, kaneel en 1/4 theelepel kruidnagelpoeder in een kommetje en voeg dit daarna toe aan de pan. Bak de kruiden even kort mee zodat de smaken goed vrijkomen.

Doe nog een beetje extra olie in de pan, even omscheppen en voeg dan de gesneden kipfilet toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is.

Voeg dan een blikje gepelde tomaten toe en bak even mee. ( Snijd de tomaat eerst even in stukjes ) Voeg daarna de kokosmelk toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat de curry vervolgens ongeveer 10 minuten rustig pruttelen.

Kook ondertussen de rijst of bak naanbrood af en rooster de ongezouten cashewnoten in een koekenpan tot ze iets verkleurd zijn.

Proef de curry en voeg naar smaak zout toe. Als de curry nog wat te dun is kun je eventueel de curry nog even langer laten inkoken.

Roer de blokjes pompoen en de helft van de cashew nootjes door de curry. Serveer de curry met rijst en/of naanbrood. Met de cashewnoten en een paar blaadjes verse koriander ter garnering. Eet smakelijk!