Gehaktbrood muffins met puree toeven

 

Aardappelen met rode kool en een gehaktbal, maar dan net even anders. Hoe schattig is dit. Hier kan ik nou zo blij van worden, van iets simpels, zoiets gezelligs maken. En helemaal niet moeilijk!! Een feestje aan tafel toch.

 

Benodigdheden

 

500 gram gehakt half om half

1 grote rode ui

100 gram wortel en plakjes

peper en zout

 

1 eetlepel ketchup

1 theelepel worcestersaus

1 ei

paneermeel

Verse aardappelpuree

Verse bieslook

Olie of boter om in te vetten

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui  en wortel in kleine stukjes. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie of boter wat peper en zout.

 

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ketchup, worcestersaus en peper en zout. Kneed dan de gebakken groenten door het gehaktmengsel. Vet de muffin vorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet ze ca. 25 minuten in de oven.

Maak een verse aardappelpuree van aardappelen, warme melk, boter en een eidooier. Zout, peper en nootmuskaat. Maak deze lekker smeuïg, want hij moet in een spuitzak. Neem een spuitzak, en zet er een grote spuitmond in. Spuit toeven aardappelpuree op de gehakt muffins. Verwarm ondertussen rode kool in een pannetje. Ik had pas verse rode kool gemaakt en in de vriezer gedaan, heel handig.

Zet de gehakt muffins nog een paar minuten terug in de oven, zodat ze weer warm worden. Garneer met verse bieslook.