Cheeseburger met gekarameliseerde rode ui, bacon en kastanje champignons 3 pers.

 

Je broodje hamburger, maar dan eens anders dan anders. Het lekkere pittige van de hamburger gevuld met kaas, en het zoete van de ui, vind ik een heerlijke combinatie.

 

Benodigdheden

 

Hamburger broodjes 6

Rucola sla

Rundergehakt ongeveer 750 gram( ei, paneermeel, hamburger kruiden )

stukje belegen kaas

Plakjes hamburger bacon ( zijn iets dikker gesneden )

1 bakje kastanje champignons

2 grote rode uien

1 eetlepel donker bruine basterdsuiker

Scheutje balsamico azijn

Olijfolie

Peper en zout

 

Bereidingswijze

 

Maak van het gehakt, een ei, paneermeel en hamburger kruiden 6 hamburgers. Doe in elke hamburger in het midden een blokje kaas. Sluit de hamburger goed, zodat de kaas er niet uitloopt als hij smelt.

Bak de hamburgers mooi bruin in een pan, en leg ze dan in een ovenschaal. de hamburgers dan nog 25 min op 180 graden de oven in. Nu heb je je fornuis vrij om de rest te maken. Bak de champignons mooi bruin in wat vloeibare margarine. Kruid ze met peper en zout. Bak de bacon plakjes, laat ze uitlekken op keukenpapier. en leg die de laatste vijf minuten op de hamburgers in de oven. Snijd de rode uien in halve ringen. Doe olijfolie in een pan, bak ze mooi aan, wat peper en zout toevoegen, voeg nu een flinke lepel donkere basterdsuiker en een scheutje balsamico azijn toe, en laat ze 20 minuten zacht sudderen, zodat de suiker kan karameliseren.

 

Bouw nu je cheesburger op, wat rucola sla, je burger met de bacon, de rode ui en champignons.

 

Wij maakten er mac en cheese balls bij. Dit is heel simpel. Kook macaroni, giet af, en roer hier flink geraspte oude kaas door, maak goed op smaak met peper, zout en kruiden naar smaak. Laat dit afkoelen. Maak er balletjes van. Doe deze door het los geklopt ei, dan door de paneermeel, en frituur ze in een laagje olie. Je kan eventueel ook nog blokje ham toevoegen aan de macaroni.