Bacon risotto with a chicken twist

 

Een risotto is altijd feest. Deze risotto is vol van smaak, en smeuïg zoals het hoort. Makkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel.

 

Ingrediënten

Olijfolie

150-200 gram bak bacon in reepjes gesneden

300 gram kippendijfilet ( kipfilet mag ook )

1 grote ui

250 gram champignons

400 gram risotto rijst

zout/peper/paprikapoeder

1.5 kippenbouillontablet

1 liter water

100 ml witte wijn

Parmezaanse kaas

boter

 

Bereidingswijze

 

Doe een flinke scheut olijfolie in een hapjes of braadpan. Snipper de ui en doe deze in de pan. Bak even paar minuutjes tot de ui glazig is. Voeg dan de in reepjes gesneden bacon toe, en bak ook even mee. Dan de champignons, die je in schijfjes hebt gesneden. Voeg een snufje zout, en lekker wat vers gemalen peper toe.

 

Ondertussen, bak je in een andere pan de kippendijfilet. Die je in blokjes hebt gesneden. Kruid ze met zout/peper/ paprikapoeder. Bak ze in een minuutje of tien mooi bruin en gaar. Je kan ook kipfilet gebruiken. Kippendijfilet is iets voller van smaak, en minder droog, maar er zit echt smaak verschil in, dus neem wat jij het lekkerst vind. Zijn ze klaar, laat ze even uitlekken op keukenpapier.

 

Voeg dan aan het uit/bacon/champignons mengsel de risotto rijst toe. Roer even door, zodat de korrels niet meer droog zijn, en het vocht opnemen. Voeg dan de 1 liter water, en de 100 ml witte wijn toe. Breng al roerend aan de kook. Kook dan het geheel zo een 18 tot 20 minuten, kijk even op het pak van je risotto rijst, staat de kooktijd op aangegeven. Je kookt het, tot de rijst alle vocht heeft opgenomen, de rijst gaar is, en het een mooi smeuïg geheel is.

 

Als laatste een paar handjes Parmezaanse kaas, en een beetje boter. Roer het geheel door. Schep dan de kip door de risotto en smullen maar.