Recept Quiche Carprese 3 a 4 personen #Gemakkelijk

Een Quiche, maar anders dan anders. Normaal doe ik met kip, of spek, zalm is ook heerlijk. Verschillende groentes erbij, kaas en eieren.
Vandaag een quiche carprese, met tomaatjes, mozzarella en verse basilicum.

En deze variant is echt heerlijk. Man lief vond deze echt super lekker. Ook is deze zo gemaakt. Omdat je alleen de pijnboompitjes even moet roosteren. Voor de rest kan alles zo de vorm in, oven in en klaar.

Ingrediënten..

6 a 8 plakjes hartige taart deeg (diepvries, ontdooid)
30-50 gram verse basilicum
100 g Parmezaanse kaas ( Vers geraspt of een zakje )
1 bol mozzarella
80 g pijnboompitten
400 g cherrytomaten
5 eieren
150g crème fraîche
Zout/peper/Italiaanse kruiden
80-100 gram serranoham


Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette spring vorm of vlaaivorm, of oven schaal, met de plakjes hartige taart deeg.

Snijd de basilicum blaadjes fijn, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes.

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Verdeel eerst de pijnboompitten en daarna de cherrytomaten ( heel ) over de quiche bodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep de basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng goed op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden. Verdeel eerst de stukjes mozzarella en daarna het eimengsel over de tomaten.

Scheur de serranoham in stukjes en verdeel ook over het geheel. Strooi er nog wat Parmezaan en Italiaanse kruiden over.
Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!