Pizza taart

Ingrediënten

 

( Springvorm, bakpapier, rooster )
2 rollen tante fanny pizzadeeg ( inclusief potjes tomaten saus )
Vulling naar keuze, ik gebruikte deze keer…….
Champignons
1 rode paprika
1 rode ui
Blokjes ham
Reepjes bacon
Geraspte kaas
Pizza kruiden( Van jumbo die je zelf maalt zijn heerlijk )

Bereidingswijze

 

Pak je springvorm en zet die op het deeg. Snij nu rondom een cirkel deeg uit. Leg die cirkel op je ingevette bakplaat (of op bakpapier). Bak deze in de oven op ongeveer 180°C in ongeveer 7-8 minuten gaar (of volg de instructies op de verpakking van je deeg). Herhaal dit totdat je 3 cirkels hebt. Leg ze op een rooster om af te koelen.
Vet je springvorm in of bekleed de binnenkant met bakpapier. Ik heb bak papier gebruikt. Vind ik gewoon fijn werken. Kan je de taart er uit tillen als hij klaar is, en blijft hij netjes intact. Gebruik het overige deeg om de rand van je vorm te bekleden. Laat het deeg wat over de rand hangen, voor een mooi rustiek effect.

Leg een afgebakken pizzabodem in de vorm en zorg ervoor dat deze goed aansluit met het deeg van de rand. Er mogen geen gaten in de bodem zitten. Gebruik eventueel wat restjes deeg om de gaten te vullen.
Bedek je bodem met een laagje tomatensaus, daarna een laagje kaas en vervolgens je ingrediënten naar keuze. Laat je culinaire talent maar los. ( Gebruik je bijv blokjes kipfilet, wat ik de vol keer ga proberen, die wel even aanbakken van te voren, want die krijg je anders natuurlijk niet gaar. )

Leg vervolgens de tweede gebakken bodem op je garnering en herhaal weer het laagje tomatensaus, de kaas en de garnering. Strooi tussen elke laag, ook lekkere pizza kruiden. Ik had bij de jumbo pizzakruiden met zout die je zelf moet malen gekocht, echt heerlijk.
Daarboven leg je de derde en laatste gebakken bodem en die werk je ook weer af met een laagje tomatensaus, garnering en nu eindigen met een laag geraspte kaas.

Zet dan je pizzataart in een voorverwarmde oven van ongeveer 180°C voor ongeveer 25 minuten. Temperatuur en tijd hangen af van je oven en hoe groot je pizzataart is. De oven moet in ieder geval niet te heet staan, want anders verbranden je deeg en garnering en wordt de binnenkant niet goed gaar. Houd de pizzataart daarom goed in de gaten en haal hem eruit wanneer het deeg goudbruin is en de garnering lekker gebakken. Ik heb er een bleekselderij salade bij geserveerd.