Mexicaanse tortilla taart 3/4 pers


Ik besloot een tortilla taart te maken. Maak regelmatig iets met een Mexicaans tintje, dus wist al snel wat ik erin wilde hebben.

Dus voor het eerst geprobeerd, en wat is de taart lekker!!
Heerlijke smaken, de binnenkant lekker zacht, en de bovenkant krokant.
Dit is echt comfort food, gezellig, om van te smullen.
Deze taart komt in mijn lijstje favorieten.

Ingrediënten

Springvorm van 26 cm

4 grote tortilla’s (of 6 als je een hogere vorm hebt)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
500 gram mager rundergehakt
2 paprika’s (rood en geel)
1/2 blikje tomatenblokjes
klein blikje maïs
paprikapoeder, zout, peper
1 zakje taco kruiden
200 gram crème fraîche
200 gram geraspte kaas ( ik gebruik belegen )
Tortilla chips
Quacemole

Bereidingswijze

Snijd de ui fijn en pers of snijd de knoflookteentjes, fruit deze samen in een pan in een klein scheutje olie of vloeibare margarine. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Ondertussen snijd je de paprika. Breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en het zakje taco kruiden. Voeg dan de paprika toe, en bak even mee. Dan kan de mais en het halve blikje tomaten blokjes erbij. Laat een kleine 10 minuten heel zacht pruttelen.

In de ingevette springvorm leg je een tortilla op de bodem. Smeer hier een beetje crème fraîche op en schep er wat van het gehaktmengsel op, dan een laagje geraspte kaas. Op deze manier bouw je de lagen op. Ik gebruikte 4 tortilla's. Eindig met een tortilla bovenop die je ook weer insmeert met crème fraîche, strooi hier als laatste geraspte kaas overheen.

Bak de tortilla taart in 30 minuten op 180 graden.
Serveer met crème-fraiche , quacemole, en tortilla chips. Of eet er een lekkere frisse salade bij.

Smullen maar.