Kip groene groenten quiche
Een zoals ik dat noem, "makkelijke maandag" recept. Zo klaar, en toch een heerlijk warm gerecht.
Ingrediënten
400 g kipfilet in blokjes
1 pakje roomboter bladerdeeg
300g doperwten (of bijv 200 gram doperwten, broccoli en groene asperges )
2 rode uien, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
4 eieren, losgeklopt
200 ml room
1 klontje boter
2 el verse basilicum, fijngehakt
Geraspte kaas
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.Bedek een ingevette quiche vorm met het bladerdeeg.
Druk de randjes goed aan.Blancheer de erwtjes kort in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat even uitlekken. Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Wil je een wat pittige variant, voeg dan een rode peper toe. Voeg na enkele minuten de kippenblokjes en zout en peper toe en bak ze mee gaar. Meng de eieren met de room en de basilicum. Maak lekker op smaak met peper en zout. Meng er de Parmezaanse kaas door. Verdeel de kip met de erwtjes over de deegbodem. Schenk er het eiermengsel over. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven.
Tip......je kan alleen doperwten gebruiken, maar een combinatie van verschillende groene groenten is natuurlijk helemaal lekker. Gebruik dan bijv doperwten, broccoli en groene asperges. Kook de groenten kort voor, voordat je ze aan de quiche toevoegt.