Hartige aardappeltaart

 

februari is hartige taart maand in de kookhoek. Vandaag de eerste.Een taart op basis van aardappelen. Heel gemakkelijk te maken, en super lekker.

 

Ingrediënten

 

800 gram aardappelschijfjes

500 gram half om half gehakt

2 stuks prei

1 rode ui

150-200 gram geraspte kaas

4 eieren

2 volle eetlepels Kruiden roomkaas

200 ml slagroom

Bakje champignons

1 rode paprika

Peper en zout

paprikapoeder

 

Bereidingswijze

 

Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water. Verhit een beetje olie en wat vloeibare margarine in een grote koekenpan en rul het gehakt hierin bruin. Snijd de groente in blokjes. Voeg eerst de ui, dan de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder.

Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren met de roomkaas en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door. Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout. Smeer de vorm in met boter.  Bekleed de bodem en de rand van de vorm met de helft van de aardappelschijfjes.

Schep hier het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen. Herhaal nogmaals de aardappelschijfjes, en eindig met het eiermengsel. Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven.