Courgette paprika taart

 

Een heerlijke hartige taart, vol smaak. Die je zowel warm als koud kan eten. Ook heerlijk om mee te nemen in je koelbox naar een dagje strand. Als lunch, of savonds warm, met een frisse salade erbij.

 

Ingrediënten

 

1 pakje hartig taartdeeg plakjes uit de vriezer

250/300 gram spekjes

1 rode en 1 gele paprika

1 courgette

2 rode uien

4 eieren

200 ml kookroom

Geraspte oude kaas

Blaadjes verse basillicum

Zout/peper/Italiaanse kruiden

Olijfolie

 

Bereidingswijze

 

Vet de quiche vorm in, en bekleed met de plakjes hartig taartdeeg. Bak de spekjes en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de paprika's in lange repen en bak even in wat olijfolie met Italiaanse kruiden en wat zout. ( Ik gebruik een Italiaanse kruiden molentje met zout ) Leg de paprika's op een bord. Snijd de rode ui in halve ringen en bak ook in wat olijfolie. Leg ook even op een bord. Snijd de nu de courgette in schijfjes, en bak deze ook met wat Italiaanse kruiden en zout in wat olijfolie.

Ga nu alles mooi verdelen over je taart. Houd een paar stuks van alles apart. Klop de eieren los met peper/zout/ Italiaanse kruiden. En voeg ook de room toe, wat geraspte oude kaas, en een paar blaadjes fijn gesneden basillicum. ( Je mag natuurlijk ook een jongere kaas soort gebruiken, maar ik vind dit lekker pit geven aan de taart ) Schenk dit over je taart. Doe nu als laatste nog wat van de paprika, courgette, ui en spekjes erover heen leggen. Bak nu de taart in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin in een voorwerwarmde oven van 180 graden.