Snelle Worstenbrood hapjes

 

Vrije dag, lekker op de bank met thee en een stapel tijdschriften, en zin in iets hartigs. Wat heb ik in huis, gehakt, geen bladerdeeg, maar wel hartig taart deeg. Gewoon proberen dus maar. En in nog geen uur deze worst hapjes op tafel.

 

Ingrediënten

 

6 Plakjes hartig taart deeg

250 gram Gehakt

1 sjalot

Peper/zout/paprikapoeder/kneep tomaten ketchup

Ei (Geklutst)

paneermeel

 

Bereidingswijze

 

Laat de plakjes hartig taart deeg ontdooien. Maak ondertussen het gehakt op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een kneepje tomaten ketchup.

Voeg ook wat ei en paneermeel toe. Kneed dit even goed door elkaar. Als het deeg ontdooit is, snijd je de plakjes doormidden. Maak worstjes van het gehakt. En leg op elke half plakje deeg een worstje. Smeer de randen in met ei, en rol ze op.

Leg de broodjes op een bakblik, bekleed met bakpapier. Smeer ze in met wat ei.

Bak de worstenbrood hapjes in een voorverwarmde oven van 200 graden 20 a 25 minuten.