Parmaham twisters

Heerlijk, voor de zondagnamiddag. En als hapje op een feestje. En ook nog heel snel klaar. 

Ingrediënten

Bladerdeeg
Parmaham gesneden
1 los geklopt ei
Italiaanse kruiden met zout ( Ik gebruik de Italiaanse kruiden met zout molen van jumbo )

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Neem 2 plakjes bladerdeeg en druk ze aan een zijde goed aan elkaar vast met een vork. Zodat je een rechthoekige plak krijgt. Draai de lange plak om en druk ook de achterzijde goed vast.

Smeer de plak licht in met los geklopt ei, dit, zodat de ham zo meteen beter op zijn plaats blijft met het draaien. Beleg het bladerdeeg met plakken parmaham en snijd of scheur het eventueel in stukken zodat het gehele oppervlakte belegd is. Snijd het belegde bladerdeeg in de lengte in vieren zodat je 4 lange stroken krijgt. Neem het begin en einde van een strook in je hand en draai deze op. Leg de gedraaide stukken op het bakpapier. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Bestrijk de stengels met het los geklopt ei. Bestrooi met de kruiden en bak ze in 15 minuten in het midden van de oven krokant en mooi bruin. Laat ze afkoelen op een rooster, en serveer ze op een bord of in een glas.