Gevulde eieren ( 30 stuks )

Ouderwets gevulde eitjes gemaakt. Heel simpel, en doet het altijd goed.

Benodigdheden

 

15 eieren
1.5 a 2 eetlepels mayonaise
1 volle eetlepel zachte roomboter
Tomaten ketchup een kneepje
peper/zout
Om te garneren gebruik ik bijv peterselie/rode besjes of Bieslook/rode druif

Bereidingswijze

 

Kook de eieren hard, en laat ze goed afkoelen. Als ze nog te warm zijn, zijn ze heel kwetsbaar en gaan ze snel kapot. Snijd ze doormidden en haal de dooiers eruit en doe in een kom.
Voeg roomboter, mayonaise, ( begin met één lepel mayonaise, en voeg daarna toe tot wat nodig is, 1.5 a 2 eetlepels. Voeg je namelijk teveel toe in één keer, wordt je eierboter te zacht, en kan je ze niet meer mooi opspuiten ) ketchup, peper en zout toe. En mix met de mixer tot je een stevige eierboter hebt.
Doe de eierboter in een spuitzak ( ik gebruik daarvoor plastic snoepzakken met losse spuitmondjes ) en spuit de eieren mooi op.
Garneer ze af met bijv peterselie/rode besjes of bieslook/rode druifjes.
Zet ze dan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. De roomboter zorgt ervoor, dat ze mooi stevig worden.